July 1, 1944 Bretton Woods Conference
Source: United Nations
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (ΟΗΕ) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥ BRETTON WOODS
1 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΩΣ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 1944 ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (IBRD) ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ (IMF).
Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΟΣ.
http://fraser.stlouisfed.org/docs/publications/books/1948_state_bwood_v1.pdf
ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ : ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ,
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΜΠΑΡΟΥΝΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ,ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΙΤΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.
Η ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΤΡΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.
Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΒΑΛΑΚΟΣ
ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΗΓΗ: http://alfeiospotamos.blogspot.com/2014/02/blog-post_2073.html
Διάσκεψη του Μπρέτον Γουντς
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Η Διάσκεψη του Μπρέτον Γουντς (αγγλικά:Bretton Woods Conference), επίσημα γνωστή ως Νομισματική και Οικονομική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Monetary and Financial Conference), ήταν μια διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μάουντ Ουάσινγκτον» πλησίον της πόλης Μπρέτον Γουντς της πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ των ΗΠΑ από την 1 έως τις 22 Ιουλίου 1944 και σε αυτήν πήραν μέρος 730 αντιπροσώποι από 44 συμμαχικές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης και της Σοβιετικής Ένωσης. Την Ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο Κυριάκος Βαρβαρέσος, ο τότε Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.
Η διάσκεψη έγινε με πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ και είχε σαν στόχο την ρύθμιση της διεθνούς νομισματικής και οικονομικής τάξης μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου μετά τη διαφαινόμενη ήττα της Γερμανίας και της Ιαπωνίας.[1]
Στη διάσκεψη υπογράφηκαν συμφωνίες που, μετά τη νομοθετική επικύρωση από τις κυβερνήσεις-μέλη, ίδρυσαν τη Διεθνή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (IBRD, αργότερα μέρος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Αυτό οδήγησε στη δημιουργία του συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών του Μπρέτον Γουντς γνωστό ως Σύστημα του Μπρέτον Γουντς που αφορούσε τις διεθνείς εμπορικές και χρηματοοικονομικές σχέσεις.
ΠΗΓΗ:noimwn.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου